TX Nefario - шаблон joomla Форекс

Пиперка

Пиперки

Пиперките не се само добар вкус, тие имаат бројни здравствени придобивки кои одат подалеку од само исхрана. 

Слатка и топла пиперки содржат витамин Ц, тиамин, витамин Б6, бета-каротин и фолна киселина. 

Пиперките содржат фитохемикалии, кои се антиоксиданси кои помагаат да се неутрализират слободните радикали во телото. 

Црвени пиперки содржат повеќе хранливи материи од зелени пиперки, вклучувајќи ликопен, на каротин кој помага да се заштитат од срцеви заболувања и рак.

 

 

Вo понудата на пиперки имаме повеќе видови:

- Жолта пиперка (Мемезис и Камелеон)

- Црвена пиперка (Куртовска Капија)

- Зелена пиперка

 

Пиперките се достапни од месец март до месец септември.

Март Април Мај Јуни Јули Август Септември

 

Слики од нашата галерија

 

 Жолта пиперка  

 

 Црвена пиперка