TX Nefario - шаблон joomla Форекс

Кромид

Кромид

Постојат многу различни сорти на кромид на пазарот. 

Кромидот може да се класифицира како љут кромид или сладок кромид. Љутиот кромид, има остар вкус, дебела кожа и ниска содржина на влага. 

Слаткиот кромид има благ вкус, бидејќи тие се одгледувани за да бидат повисоки во шеќер и пониски во луто сулфурни соединенија.

  

 

Во нашиот крај има производство на млад кромид, а најпозната сорта е произвотството на млад жолт кромид од сортата АЛДОБА.

(Се пакува во големи зелени вреќи од 25кг и црвени вреќи од 15 кг)

 

 

Кромидот е достапен од месец март до месец јули.

Март Април Мај Јуни Јули

 

Погледнете ја нашата галерија