Кинеска зелка

Кинеска зелка

 

Кинеската зелка е одличен извор на белковини кои ја зголемуваат енергијата.

Содржи витамини А (неопходен за имунолошкиот систем, видот, растот на коските и забите), Ц (еден од најмоќните антиоксиданти), како и витамини Д, Б6 и К. Од минералите е богата со калциум и калиум.

Калиумот е особено значаен за намалување на ризикот од срцеви болести, проблеми со циркулацијата, а помага и за регулирање на крвниот притисок. 

 

 

 

 

 

 

 

 Кинеската зелка е достапна во следниве месеци

Септември  Октомври   Ноември
   

   

 

 

Погледнете ја нашата галерија