Слива

Слива

Вкусни и сочни сливи припаѓаат во рамките на семејството на Розоцветни. 

Сливата има сладок и кисел вкус со пријатен мирис. 

Здравствени корисни соединенија присутни во сливата како овошје се, диететски влакна, сорбитол и isatin, познати за да му помогне на организмот да го регулира функционирањето на дигестивниот систем.

 

 

Сливата е достапна од месец август до месец октомври.

Август Септември Октомври

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Слики од нашата галерија