Лубеници

Лубеница

 

Да, лубеница е 92 проценти вода, но дека останатите 8 проценти е исполнет со добра исхрана и неверојатни здравствени придобивки; 

толку многу бенефиции кои ја сметаат за Powerfood. Лубеницата е ликопен лидер меѓу свежо овошје и зеленчук. 

Лубеницата може да имаат Виагра-како ефект. 

Таа содржи цитрулин, кој може да предизвика производство на соединение во телото што им помага да се релаксираат крвните садови на телото, 

 

Лубеницата е многу добар извор на калиум, тоа им помага на мускулите и нервните функции и таа може да го олесни воспалението.

 

 

 

  

Лубеницата е достапна од месец јуни до месец август.

Мај Јуни Јули Август

 

Слики од нашата галерија