Јаболка

Вкусни и крцкави јаболка, овошје е едно од најпопуларните овошја, миленик на здравјето ."здравјето е богатството."

Овој прекрасен плод е преполна со богати фито-хранливи состојки, кои за вистинските сетила се неопходни за оптимално здравје.

Антиоксидансите во јаболкото имаат многу за промоција на здравјето и спречување на болестите , така што навистина се оправдува поговорка, "едно јаболко на ден го задржува лекар далеку."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Јаболката се достапни во следните месеци:

Јануари Февруари Март Април Мај Јуни Јули Август Септември Октомври Ноември Декември
         

 

 

Погледнете ја нашата галерија