Диња

Диња

 

Дињата се смета дека потекнува или од Индија или античка Персија или Африка.  

Плодовите се сиромасни со калории и има висока содржина на вода, дињата е освежителена и здрава храна.

 

Месото на дињата е богато со белковини, омега-3 масни киселини, витамини, масти и други хранливи материи.   

Таа нема ниту посебен мирис, но има вкусен и сладок вкус.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дињата е достапна од месец мај до месец август.

Мај Јуни Јули Август

 

Слики од нашата галерија