• All
 • Зеленчук
 • Овошје
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Домати Растението е повеќегодишнo, но во умерениот климатски појас се одгледува како едногодишно. Неговите плодови се богати со витамин Ц,
 • Краставица Краставицата е едногодишно зелјесто растение. Краставиците се исклучително корисни за здравјето, особено за време на летата како што најчесто
 • Компири Компирот е повеќегодишно зелјесто растение, од животната форма геофити - поседува подземно стебло (тубер, од каде и потекнува латинскиот назив)
 • Кромид Постојат многу различни сорти на кромид на пазарот. Кромидот може да се класифицира како љут кромид или сладок кромид.
 • Зелка Здравствените придобивки на зелката сега се добро познати така што овој зеленчук треба постојано да биде присутен во нашата
 • Пиперки Пиперките не се само добар вкус, тие имаат бројни здравствени придобивки кои одат подалеку од само исхрана. Слатка и
 • Јаболка Вкусни и крцкави јаболка, овошје е едно од најпопуларните овошја, миленик на здравјето ."здравјето е богатството." Овој прекрасен плод
 • Праска Праска потекнува од Кина пред околу 4.000 години, Свежите праски се богат извор на витамин Ц, антиоксиданс вашето тело
hold SHIFT key to load all load all

Documentation