ОВОШЈЕ

  • All
  • Овошје
  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Јаболка Вкусни и крцкави јаболка, овошје е едно од најпопуларните овошја, миленик на здравјето ."здравјето е богатството." Овој прекрасен плод
  • Грозје Грозјето се смета во многу култури како "кралица на овошјето", бидејќи со векови овие мали бобинки се ризницата на
  • Диња Дињата се смета дека потекнува или од Индија или античка Персија или Африка. Плодовите се сиромасни со калории и
  • Праска Праска потекнува од Кина пред околу 4.000 години, Свежите праски се богат извор на витамин Ц, антиоксиданс вашето тело
  • Слива Вкусни и сочни сливи припаѓаат во рамките на семејството на Розоцветни. Сливата има сладок и кисел вкус со пријатен
  • Лубеница Да, лубеница е 92 проценти вода, но дека останатите 8 проценти е исполнет со добра исхрана и неверојатни здравствени
  • Киви Кивите се достапни во следниве месеци Јануари Февруари Март Април Мај Јуни Јули Август Септември Октомври Ноември Декември
  • Мандарина Мандарините се достапни во следниве месеци Јануари Февруари Март Април Мај Јуни Јули Август Септември Октомври Ноември Декември
  hold SHIFT key to load all load all